top of page

Laserontharing

Laserontharing is een populaire methode om ongewenste haargroei op het lichaam te verwijderen. Het werkt door middel van lasers die de haarwortels beschadigen, waardoor de haargroei wordt verminderd. Laserontharing is meestal efficiënter dan andere methoden van ontharing, zoals scheren en waxen, omdat het de haargroei op lange termijn vermindert in plaats van alleen tijdelijk te verwijderen. Bovendien is laserontharing minder pijnlijk dan bijvoorbeeld waxen en kan het zelfs permanent zijn, afhankelijk van het type laser en de behandelaar die wordt gebruikt.

Verschillende soorten lasers voor ontharing:

Er bestaan verschillende soorten lasers die worden gebruikt voor ontharing, elk met hun eigen unieke eigenschappen en geschiktheid voor bepaalde huid- en haartypes. Sommige van de meest populaire lasers voor ontharing zijn:

 • Alexandrite lasers: geschikt voor mensen met een lichte tot medium huidskleur en fijne tot middelgrote haargroei.

 • Diode lasers: geschikt voor mensen met een donkere tot zeer donkere huidskleur en fijne tot middelgrote haargroei.

 • Nd: YAG lasers: geschikt voor mensen met een donkere huidskleur en fijne tot dikke haargroei.

 • Ruby lasers: geschikt voor mensen met een lichte tot medium huidskleur en fijne haargroei.

Het is belangrijk om te overwegen welke laser (of ipl apparaat) het meest geschikt is voor jouw specifieke huid- en haartype voordat je een behandeling ondergaat.

Kosten van laserontharing:

De kosten van laserontharing kunnen sterk variëren afhankelijk van het behandelde gebied, het aantal behandelingen dat nodig is en de behandelaar die wordt gebruikt. In het algemeen kosten kleine behandelingen, zoals het ontharen van het bovenlipgebied, minder dan grotere behandelingen, zoals het ontharen van de benen. Veel behandelaars bieden ook kortingen voor het kopen van een serie behandelingen in plaats van elke behandeling apart te betalen. Het is aan te raden om verschillende behandelaars te raadplegen om een idee te krijgen van de kosten en om te vergelijken wat ze aanbieden.

Hoe kies je een behandelaar voor laserontharing

Het is belangrijk om een gekwalificeerde behandelaar te kiezen voor laserontharing om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is. Hier zijn een aantal dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een behandelaar:

 • Zoek naar een behandelaar die gecertificeerd is door een gerenommeerde organisatie, zoals de American Board of Laser Surgery.

 • Vraag naar referenties en vraag aan anderen over hun ervaringen met de behandelaar.

 • Stel vragen tijdens een consultatie om te leren over de opleiding en ervaring van de behandelaar en om te begrijpen hoe de behandeling zal worden uitgevoerd.

 • Zoek naar een behandelaar die de juiste lasers en apparatuur heeft om je specifieke huid- en haartype te behandelen.

Voor- en nadelen van laserontharing:

Net als bij elke medische behandeling, zijn er voor- en nadelen aan laserontharing. Sommige voordelen van laserontharing zijn:

 • Laserontharing kan efficiënter zijn dan andere methoden van ontharing, omdat het de haargroei op lange termijn vermindert.

 • Laserontharing kan minder pijnlijk zijn dan andere methoden, zoals waxen.

 • Sommige lasers kunnen permanente resultaten opleveren.

Echter, er zijn ook mogelijke nadelen aan laserontharing, waaronder:

 • Het kan enkele behandelingen vergen om het gewenste resultaat te bereiken.

 • Sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren, zoals roodheid en irritatie van de huid na de behandeling.

 • Laserontharing kan duurder zijn dan andere methoden van ontharing.

Alternatieven voor laserontharing:

Er zijn verschillende alternatieven voor laserontharing die ook kunnen helpen om ongewenste haargroei te verminderen. Sommige opties om te overwegen zijn:

 • Scheren: dit is een snelle en gemakkelijke manier om haargroei tijdelijk te verwijderen, maar het kan leiden tot ingegroeide haren en een ruwe huid.

 • Waxen: dit kan een effectieve manier zijn om haargroei op lange termijn te verminderen, maar het kan pijnlijk zijn en leiden tot huidirritatie.

 • Elektrolyse: dit is een methode waarbij een klein naaldje wordt gebruikt om elektrische stroom te gebruiken om de haarwortel te verwijderen. Elektrolyse kan effectief zijn, maar het kan tijdrovend zijn en pijnlijk zijn, vooral voor grote behandelingen.

Conclusie en samenvatting:

Laserontharing kan een effectieve manier zijn om ongewenste haargroei op het lichaam te verwijderen, maar het is belangrijk om te overwegen of het de juiste keuze is voor jouw specifieke huid- en haartype. Het is aan te raden om een gekwalificeerde behandelaar te kiezen en om vragen te stellen tijdens een consultatie om ervoor te zorgen dat de behandeling veilig en effectief is. Hoewel laserontharing duurder kan zijn dan andere methoden van ontharing, kan het op lange termijn voordeliger zijn omdat het de haargroei op lange termijn vermindert. Als laserontharing niet geschikt is voor jou, zijn er andere opties, zoals scheren, waxen en elektrolyse, om te overwegen.

bottom of page